2019-02-14 1009 瀏覽
今日同朋友去開港島區做GYM, 四圍都係人, 又唔想食譚仔南記, 啱啱做完WEIGHT 有人提議去鋸扒食多D蛋白質吸收下~ 我突然醒起係堅尼地城, 有間扒房叫GASTROBOX THE UNION, 之前有同事推介我去, 話幾好食~ 今日晚上就試下佢啦~ 入到GASTROBOX THE UNION~ 裝修都幾時尚架~ 打卡一流~ 再睇下餐牌, 又中上價錢~ 唔係太貴喎~ 我地兩個人叫咗兩個干邑龍蝦湯, 一個燒安格斯肉眼扒, 另一個叫咗燒法式羊仔鞍, 由於我地WALK IN上去~ 仲叫多咗一個鵝肝沙律, 一個炸尤魚圈圈~ 干邑龍蝦湯,龍蝦味很濃郁,而且湯裡真的有小龍蝦啊!羊鞍扒 配菜有瓜同薯蓉,仲食到粒粒薯仔口感。淋上紅酒汁嘅一刻。切開羊肉超粉嫩,食落軟稔。肉味重,羊羶味唔會太勁。燒安格斯肉眼扒 叫左5成熟 好好食 唔um 又juicy 好高質炸尤魚伴碟有薯條同沙律份量好多 尤魚肉好新鮮好juicy 炸粉好薄 薯條唔油 我忍唔住食左一大半飯後忍唔住叫左個心太軟另一高質之選 即叫即整 一切開流晒出黎 加上雪糕 一凍一熱 perfect 值得推介~ GOOD~

干邑龍蝦湯,龍蝦味很濃郁,而且湯裡真的有小龍蝦啊!

炸尤魚
伴碟有薯條同沙律
份量好多 尤魚肉好新鮮好juicy 炸粉好薄
薯條唔油 我忍唔住食左一大半

飯後忍唔住叫左個心太軟

值得推介~ GOOD~