2018-03-10 34 瀏覽
夜晚約左朋友係太子傾野, 唔知去點好, 行去遠離嘈雜的太子道西, 發現係花園街呢間cafe, 比附近既茶餐廳清靜好多呢, 食物以輕食為主, 都啱我地食入到去好彩都仲有位, 決定好食classic breakfast 同卡邦尼後, 就去counter 俾錢, 但兩個唔係set, 我地每人另外都叫左杯飲品 飲品先黎, 朋友要左杯朱古力, 拉花拉得幾靚, 好香好滑, 甜度適中, 朋友話朱古力味幾濃我睇推介要左蘋果肉桂茶, 用茶壺上, 但有D 失望原來係用茶包, 不過肉桂味都幾香Classic breakfast, 好豐富, 顏色鮮艷, 令我地食慾大增有菠蘿腸, 德國腸, 芝士大蘑菇, 煙肉, 雞蛋, 沙律菜, 茄汁豆不過菠蘿腸過咸, 其餘味道都好好, 煎蛋都係流心我地加左$10轉牛角包, 牛角包幾大個, 非常香脆, 仲係暖暖地卡邦尼意粉, 份量比較輕盈, 啱女仔食意粉al dente又掛汁, 醬汁好rich 好creamy, 味道同水準都唔錯 坐係到同朋友傾野, 環境寧靜舒適, 坐耐D都唔會俾人趕

入到去好彩都仲有位,

不過菠蘿腸過咸, 其餘味道都好好, 煎蛋都係流心

卡邦尼意粉, 份量比較輕盈, 啱女仔食

坐係到同朋友傾野, 環境寧靜舒適, 坐耐D都唔會俾人趕