2021-10-26 971 瀏覽
喺週末假期日當然就係要chill下relax下啦! 而九龍灣當年就係其中一個選擇,一出地鐵就已經有德福廣場慢慢行,行完可以搭shuttle去MegaBox探索更多又或者去Emax吃喝玩樂吓。尤其是係EMAX , 隔一排冇去都發現多咗唔少餐廳,其中有一間近主打人同寵物一齊共用餐嘅體驗,睇到都覺得非常療癒, 嗰間就係Chill Inn當然裏面分開咗兩個地方,一個就係正常餐廳,另一邊就係可以比貓貓狗狗入去嘅地方,咁就擔心怕動物嘅問題~ 下一個更舒適嘅環境當然要配合歐陸風格咁就有放鬆嘅感覺時日餐湯- 而本人嘅餐廳就係忌廉煙肉碎湯, 單單忌廉湯未夠鮮味,再加埋煙肉碎先有得咬下, 濃濃的忌廉湯入口回甘香燒焗豬肉眼配金巴車厘子醬- 相信成日都會聽到牛有肉眼嘅部位,豬都原來唔例外,肉眼嘅部份當然講求嘅就係成舊都係肉,少啲脂肪,肉質飽滿。 的確可以見到豬肉眼果然睇落都非常厚實,雖然冇得好似牛扒咁樣要幾成熟但係切起上嚟都唔費勁,每一塊都係白雪雪晶瑩剔透,有豬頸肉嘅軟硬度但同事少咗豬頸肉嘅油花位,點車厘子醬就更甜, 亦可以點芥末帶出肉汁嘅鮮味, 當然仲有少少蔬菜薯仔作為配菜,夠晒大份嘅情況之下一個人食都已經

的確可以見到豬肉眼果然睇落都非常厚實,雖然冇得好似牛扒咁樣要幾成熟但係切起上嚟都唔費勁,每一塊都係白雪雪晶瑩剔透,有豬頸肉嘅軟硬度但同事少咗豬頸肉嘅油花位,點車厘子醬就更甜, 亦可以點芥末帶出肉汁嘅鮮味, 當然仲有少少蔬菜薯仔作為配菜,夠晒大份嘅情況之下一個人食都已經夠晒飽,就未必需要再加飯或者意粉

士多啤梨藍莓奶昔- 感覺就同乳酪一樣單更加凍有帶啲碎冰嘅奶昔實在令人難以抗拒,當然裏面亦都包含大量嘅士多啤梨同藍莓籽,配搭實在健康有益而且奶味足,確係清新而香濃嘅化身
10 分鐘 (堂食)
午餐
  • 士多啤梨藍莓奶昔