2017-11-22 141 瀏覽
我朋友約我係近尖東既一間西餐廳食午餐,仲話我一定鐘意。一入去就見到個大型吧抬,環境舒適,燈光十足。餐廳樓底頗高,係我鐘意既餐廳裝修。餐廳下午有一個半自助午餐,客人叫一個正菜之外,仲可以去任食自助沙律吧枱揀沙律同冷盤。自助沙律選擇非常多,有兩款cold cut,三款酥皮撻,四款沙律草。topping亦有九款在右,包括粟米,脆麵包粒,煙肉碎等等。第一去自助沙律吧枱啲酥皮撻俾人夾曬,好彩職員好快就refill翻。酥皮撻有三種味道:煙肉,煙三文魚,同蝦沙律,撻底好簿好脆,一口食得曬,過癮!餐湯係甘荀忌廉湯,較稠身,味道也合我口味。我叫左燒紐西蘭牛柳配紅酒燒汁,肉呈迷人鮮紅色,學謝霆鋒話太性感啦。肉質相當幼嫩,牛柳下方亦有適量蔬菜,中和翻牛柳既溜膩感。我朋友叫左海蝦意大利飯配香檳忌廉汁,份量適中,蝦煮得金黃,彈牙鮮甜。意大利飯煮得啱啱好,偏硬身,加上青瓜粒,口感更豐富。見佢happy hour 有優惠,下次一定再來。
我朋友約我係近尖東既一間西餐廳食午餐,仲話我一定鐘意。

自助沙律

餐湯係甘荀忌廉湯,較稠身,味道也合我口味。
甘荀忌廉湯

紐西蘭牛柳配紅洒燒汁

海蝦意大利飯配香檳忌廉汁

見佢happy hour 有優惠,下次一定再來。

2017-10-27
自助沙律