2024-05-01 23 瀏覽
今日同三個朋友一齊人係unnie食晏。餐廳係型格簡約風。盡頭係大嘅落地玻璃,感覺開陽火炙北海道帶子配海鮮炸醬意粉($148):帶子一串三粒咁上,賣相吸引。除咗帶子仲有啲蜆肉。炸醬一齊食,好惹味。廚師發辦 - 今日係南瓜蓉意粉配慢煮雞肉($128):南瓜蓉真材實料。慢煮雞胸好滑溜,都幾大件。安格斯牛肉芝士漢堡($138):漢堡扒厚身,中間仲有少少紅心,冇Overcook, 好Juicy。呢個菜式配埋薯條,薯條熱辣鬆脆。蜜糖芥茉炸雞翼($58):醬汁係已經淋咗喺雞翼上面,賣相好靚。雞翼炸皮好脆。蜜糖芥末香甜惹味。醬油脆炸餃子($58):餃子炸得脆口,再加上紫菜鋪上面點綴,令賣相更吸引。其中三個煮食我哋加咗$68轉餐,包括餐湯,甜品及自選飲品。餐湯係粟米濃湯:質感濃稠。粟米味香甜。甜品我哋揀咗伯爵茶慕絲蛋糕,抹茶芝士蛋糕,意大利芝士蛋糕:三款蛋糕都唔會太甜。伯爵茶慕絲蛋糕同埋抹茶芝士蛋糕滲着淡淡嘅茶香味。意大利芝士蛋糕Creamy。飲品我哋揀咗洋甘菊熱茶,蜜桃果粒熱茶,朱爺咖啡:兩款熱茶滲出淡淡嘅甜味,又可以解油膩。朱爺咖啡其實就係朱古力雪糕球及椰子雪糕球配埋熱咖啡一齊,打卡一流。

其中三個煮食我哋加咗$68轉餐,包括餐湯,甜品及自選飲品。

餐湯係粟米濃湯:質感濃稠。粟米味香甜。