2020-02-27 501 瀏覽
睇到個標題就知呢間餐廳係位於海邊🌊,坐喺露天位就可以吐露港景色,有啲海風吹住,好寫意咁。🌬室內嘅環境亦都好舒服,絕對唔會好逼,餐廳裝修簡潔,有落地玻璃,就算喺室內都可以睇到出面嘅景色。喺日頭仲有啲陽光曬入嚟☀️,好舒服!😚餐廳環境就100分喇,食物嘅質素絕對唔差。由於每次都係食lunch...每次可以點嘅食物有限,所以我特意食多幾次,試多啲唔同嘅菜色再打呢篇食評。🌟(評分:5⭐️為最高)龍蝦汁燴海鮮意粉(評分:⭐️⭐️⭐️)意粉嚟講,呢個就真係冇乜特別嘅。海鮮亦唔會有冰鮮味,青口亦冇沙。份量適中,唔會太少。炭燒肉眼扒配意粉(黑椒汁)(評分:⭐️⭐️⭐️⭐️)肉眼扒係成個lunch menu最貴嘅一款,承惠$138咁當然要試試啦。同普通扒房一樣,肉眼扒可以揀幾多成熟。我今次就揀左5成熟,肉眼肉質唔錯,不過有啲筋位就比較韌,切唔開又咬唔爛。意粉不過不失,正常烚意粉。黑椒汁唔會太辣。👍🏽炭燒肉眼扒配薯條(黑椒汁)(評分:⭐️⭐️⭐️⭐️)肉眼扒同上面嘅描述一樣,想講講佢個炸薯條。可能因為太多人叫薯條嘅關係,所以啲薯條食落都似係啱啱炸起,亦都無翻炸過。丹麥馳名烤雞半隻配忌廉焗薯(雜菌汁)(評分:⭐️⭐️⭐️⭐️)呢個烤雞嘅賣相

(評分:5⭐️為最高)
龍蝦汁燴海鮮意粉(評分:⭐️⭐️⭐️)

炭燒肉眼扒配意粉(黑椒汁)
(評分:⭐️⭐️⭐️⭐️)

炭燒肉眼扒配薯條(黑椒汁)
(評分:⭐️⭐️⭐️⭐️)

丹麥馳名烤雞半隻配忌廉焗薯(雜菌汁)
(評分:⭐️⭐️⭐️⭐️)
呢個烤雞嘅賣相絕對要讚一讚!見到都覺得都流晒口水🤤非常吸引👍🏽可能有雞髀位,所以食落唔會”乾爭爭”,有啲部位仲好滑添。所以真係食得又睇得。仲要價錢比起牛扒同羊扒平好多。🤑

總括而言,呢間餐廳嘅環境同埋食物質素都非常好。唯一缺點可能係有時午飯時間會比較多人,因為附近都係寫字樓,會有好多人食飯。不過總括嚟講,各方面都好好,所以我都好推薦呢餐廳👍🏽