2022-12-13 29 瀏覽
近年越來越多精緻點心舖 五花八門 咁啱係屋企附近開左間茶居 主打食籠仔飯同新式點心 店舖有好多用霓虹燈🟠🟡🟢整成嘅點心裝飾 環境乾淨寛落👍🏻黑松露北菇燒賣王 ($36/4粒)店舖除咗傳統點心之外都有一啲新款嘅點心 燒賣一上枱就有好香嘅黑松露味 咬落唔會有好多肥豬肉 係一個健康版嘅燒賣王一人籠仔蒜香斑片蒸飯🐟🍚 ($88)呢個係我期待已久嘅籠仔飯 出面餐廳好多時都係大籠 一個人真係好難可以食得到 而餐廳就提供自私一人食 斑片配上大量嘅金黃色的蒜頭 可以辟除鱼嘅腥味 斑片好滑身 完全冇骨啖啖肉 瑤柱肉碎蒸水蛋🍳 ($68)原本仲以為呢個蒸蛋細細碟 點知上枱嘅時候份量真係俾佢嚇親😳 蛋嘅熟度剛剛好 內裏有大量嘅瑤柱說 而且呢個套餐好鬼抵 除咗配上白飯之外仲送上一碗暖粒粒嘅綠豆沙 啱晒而家呢個天氣食😋

黑松露北菇燒賣王 ($36/4粒)

一人籠仔蒜香斑片蒸飯🐟🍚 ($88)

瑤柱肉碎蒸水蛋🍳 ($68)