2021-05-17 3827 瀏覽
2年前我已經去過呢間酒店餐廳,但只係for drink. 當時已經好鍾意佢夠寧靜,可以慢慢嘆,不受騷擾。而且酒精類價錢相比新墟啲bar,其實一啲都唔貴。由於疫情關係,依家餐廳sofa位都唔開放俾人坐,波枱都唔開放俾人玩。我同朋友平日3點零去,都係得2枱客,對我黎講,梗係覺得爽,最好俾我慢慢坐。由於少人,所以waiter都得1,2個,所以order需要少少耐性。menu有咩食?外賣自取個list已經齊哂,我就叫左鱸魚併大蝦,而朋友就叫左burger, 上菜唔算快,但就非常好同時一齊上,唔使其中一個食住等。鱸魚嫩滑,無雪味,但大蝦就得一隻,物以罕為貴呀~而朋友個burger都幾吸引,食左一啖,幾肉質juicy。夜晚我仲要order左份鰻魚炒飯做外賣,份量岩岩好,而且仲好好味。外賣仲要7折總括,雖然酒店餐廳少人去食,但食物質素都算唔錯。屯門想避開啲人,但想係巿中心附近食嘢坐得舒舒服服,可以一試。