🐱荔枝角地膽當然會對荔枝角新餐廳相當關注,麗新呢一兩年轉形寵物友善商場,一樓開左不同類型嘅寵物友善餐廳,今次黎食新開嘅台日菜,仲帶埋主子焦糖黎。餐廳裝修簡潔舒適乾淨。🍱套餐主要分為足食+為食+大食之選,我地咁大食梗係叫左大食之選,睇下夠唔夠我地兩個咁大食嘅人。🥢大食之選 $88套餐包括漬物、鹽味蛤蜊湯和飯,大食之選可揀3款主食。主食大概有十款,其中有幾款要額外加錢🐔招牌腐乳鹽酥雞呢個絕對係招牌菜,雞炸得香脆,肉質嫩滑,唔會好油膩,腐乳味好濃厚。下次要一人一份!🐟鹽燒靖魚靖魚份量好大條,魚皮夾有鹽香,魚肉充滿油脂,鹹甜平均。🥔馬鈴薯燉牛肉肥牛不鞋,薯仔燉得夠軟,家常菜感覺🥬日式奶油燉菜咁多肉肉當然想食番個菜,奶白色醬汁拌娃娃菜同鮮菇。不過如果再忌廉牛油味重d就仲惹味🐮秘製牛肋條 +$15秘製醬汁濃郁香甜,有d似紅酒汁嘅味道。牛肋條炆得好淋,醬汁好入味。醬汁用埋黎拌飯都好好食,呢款係食左嘅6款中最重口味。🐠比目魚西京燒 +$20同靖魚比較,比目魚口感更滑溜。西京漬咸中帶甜,味道較鹽燒靖魚溫和。🍚飯除左白飯仲可以揀日式醬油蛋拌飯(+$12),醬油蛋拌飯用上無菌日本蛋。🧋招牌茉莉奶白 +$18

🥢大食之選 $88
套餐包括漬物、鹽味蛤蜊湯和飯,大食之選可揀3款主食。
主食大概有十款,其中有幾款要額外加錢

🐔招牌腐乳鹽酥雞
招牌腐乳鹽酥雞

🐟鹽燒靖魚
靖魚份量好大條,魚皮夾有鹽香,魚肉充滿油脂,鹹甜平均。
鹽燒靖魚

🥔馬鈴薯燉牛肉
肥牛不鞋,薯仔燉得夠軟,家常菜感覺

🥬日式奶油燉菜

🐮秘製牛肋條 +$15
秘製牛肋條

🐠比目魚西京燒 +$20

🧋招牌茉莉奶白 +$18
🧋輕芝士岩鹽奶蓋綠茶 +$18
奶蓋綠茶比較好飲,茶味較香較清新。

總括最愛鹽酥雞同牛肋條,性價比好高仲要免加一,會有下次!
招牌腐乳鹽酥雞
鹽燒靖魚