2024-06-22 363 瀏覽
九龍城嘅一間寵物友善cafe🌼慵懶生物🌼,以樹懶🦥為題材,雖然店舖面積唔大,呢度嘅環境都唔係太特別,對出就係馬路,但因為側邊冇太多人流經過,相對比較靜,都係一個hightea好地方,今日就帶埋大佬🐶過嚟食個tea先,佢哋呢度淨係做日頭,傍晚六點就閂門,所以相對地小點會比較多,而佢哋會有每日唔同嘅Daily Tea Set,叫份多士或者甜品另外配埋嘢飲價錢唔使$100,都叫OK嘅🫐伯爵茶鮮果酸種多士 $75 :呢一份就係下午茶餐酸種多士,伯爵茶口味配上雜果,賣相唔錯,食落都相對清新,唔係膩既一款茶餐,多士面層除咗有藍莓粒之外,仲有燕麥同埋蜂蜜,另外配有火龍果肉,不過多士較為硬身,食落去冇脆邊嘅感覺,口感的確一般😩🍰黑芝麻玄米茶戚風蛋糕 $58 :不過另外呢款蛋糕就有驚喜😋,佢係黑芝麻味嘅外層,裏面配有玄米茶嘅Mousse,芝麻味香濃,兩種味道幾夾,戚風蛋糕都軟熟,食落去甜而不膩,值得推介🙌🏻,佢其實唔係menu裏面,應該係限定款,所以想食到佢就真係要撞手神啦☕️Ice Americano +$4 :嘢飲方面可以配有$40以下嘅嘢飲,其餘嘅補差價就可以,呢杯凍咖啡賣相就普通,飲落都比較普通,

☕️Ice Americano +$4 :嘢飲方面可以配有$40以下嘅嘢飲,其餘嘅補差價就可以,呢杯凍咖啡賣相就普通,飲落都比較普通,味道較淡,咖啡味唔算好濃郁😩

☕️薑餅鮮奶咖啡 +$40 :但呢一杯薑餅鮮奶咖啡又幾特別,飲落有一浸薑嘅味道,但係又唔會過濃烈,唔會搶咗本身咖啡嘅味道👍🏻,可能熱嘅關係,呢杯咖啡又唔算好淡,但我諗咖啡豆都係一樣,佢哋嘅嘢食都比較參差,有啲係幾特別,味道又唔錯,但有啲又好一般,未至於難食,不過好似多士咁樣淨係叫一份價錢就比較貴🤔