2023-05-22 331 瀏覽
見好多人介紹呢間餐廳, 過黎黃埔特登黎試吓, 餐廳環境好靚, 座位唔多亦唔需要排隊, 食物價錢偏貴, 必叫台中大甲芋泥卷同黑糖冬瓜茶拿鐵~ 但我覺得名過於實。♡台中大甲芋泥卷 $60芋泥有咬到芋頭粒, 好食, 唔會太甜, 但見推介圖有cream 係頂, 我個日食無🥲 我覺得偏乾, 配茶最夾。♡黑糖冬瓜茶拿鐵 $65聽說老闆係台灣飲過最好飲嘅冬瓜茶問當地攞配方自己煮。店員教冬瓜茶同咖啡分開飲, 咖啡已經落左冬瓜茶。冬瓜茶超甜, 咖啡飲唔到冬瓜茶味, 奶比較多的咖啡, 咖啡味欠奉。環境幾chill, 隔離有客人帶左貓咪, 相信帶貓狗黎打卡都好適合。我一直以為食甜品為主, 原來餐廳有提供正餐, 有拉麵, 蛋餅等。
♡台中大甲芋泥卷 $60

♡黑糖冬瓜茶拿鐵 $65