2021-08-07
啲人成日話馬鞍山係美食沙漠,但係今日試咗呢一間近海嘅餐廳又唔錯!👍🏻牛油果焗瑞士芝士雙層三文治配水波蛋上到枱份量超級驚人,分咗兩大片厚多士,兩邊都有滿滿嘅牛油果,同厚厚嘅芝士,其中一加上一粒水波蛋,蛋拿捏時間剛剛好,一吉就爆出彈汁,多士烘烤得宜好脆口。旁邊都有適量嘅沙律,非常健康飽肚嘅選擇。👍🏻+$12沙律每個主食都可以加配小食,開頭仲以為細細兜前菜咁樣,點知咁大份!沙律菜相當新鮮,而且好多款,仲有唔少蕃茄仔。👍🏻香蒜大蝦橄欖意大利粉意粉爽口彈牙,大蝦爽彈,仲灑上左適量嘅火箭菜、芝士粉、黑胡椒。醬汁偏酸,但係深得小編嘅喜愛,有粒粒蕃茄肉啊,所以蕃茄味相當香濃。不過若然蒜味可以再重少少想想就更加惹味。👍🏻+$28泰國素菜春卷健康嘅選擇下,少不免會想食啲邪惡小食,跟餐加$28就有一份春卷。炸得一啲都唔油膩,而且外皮金黃,裏面蔬菜份量都幾多,好爽口,令我食唔停口。👍🏻果仁特濃朱古力蛋糕餐廳蛋糕全部自家製,每日都會有唔同嘅款式?當日去到有雙重芝士、蘋果蛋糕、蘿蔔蛋糕,但係朱古力迷只會揀朱古力(´▽`)蛋糕非常實淨,而且好厚身,上面先有一層慕絲,下低嗰層似布朗尼,帶點濕潤感,兩者配合埋一齊都唔會
👍🏻牛油果焗瑞士芝士雙層三文治配水波蛋
👍🏻+$12沙律
👍🏻香蒜大蝦橄欖意大利粉
👍🏻+$28泰國素菜春卷
👍🏻果仁特濃朱古力蛋糕
餐廳蛋糕全部自家製,每日都會有唔同嘅款式?當日去到有雙重芝士、蘋果蛋糕、蘿蔔蛋糕,但係朱古力迷只會揀朱古力(´▽`)蛋糕非常實淨,而且好厚身,上面先有一層慕絲,下低嗰層似布朗尼,帶點濕潤感,兩者配合埋一齊都唔會話太過甜味,而且粒粒果仁亦都加添左蛋糕嘅口感。(兩個人分享一件蛋糕都好足夠)
👍🏻桂花鮮奶咖啡
好少見到嘅配搭,即管試一試。桂花撲鼻而來嘅香氣蓋過咗咖啡,但係飲落咖啡味其實都幾重,入口好順滑,小小桂花乾鋪喺面令整個賣相更加吸引。
💡戶外地方仲可以帶寵物一齊用餐!