2015-03-05 7565 瀏覽
入到寶蓮禪寺梗係要食齋應下景啦!!!有貴賓齋同珍味齋揀~我同friends揀左珍味齋珍味齋有:古法老火湯;脆皮炸春卷;碧綠腐球片;冬菇扒時蔬;彩虹滑豆腐;寶蓮羅漢齋;香煎鮮腐竹;絲苗白飯古法老火湯:入面有粟米同紅蘿蔔~夠哂清甜解喝~天時暑熱飲一定再好不過脆皮炸春卷:有紅蘿蔔同木耳絲等等~好脆唔油膩~外脆內軟~最鐘意食呢個!好好味!!!碧綠腐球片:有青瓜、翠玉瓜、西芹同腐球片等等煮成~蔬菜好新鮮~入口好爽口~腐球片軟腍清香好好食!冬菇扒時蔬:冬菇爽滑濃香~d汁同棠菜好夾~彩虹滑豆腐:好色彩繽紛~用三色豆(青豆;粟米;紅蘿蔔)同豆腐一齊煮~用三色豆黎撈飯食超好味~豆腐都好清涼好有豆香!!!寶蓮羅漢齋:好多材料好有色水~汁好濃滑~d食材同汁好夾~香煎鮮腐竹:外脆內軟既口感~醬汁同腐竹都好爽~好清甜!絲苗白飯:任添~岩哂大食既朋友(請注意齋菜唔可以添^^)間唔中食清淡d都唔錯!!!
入到寶蓮禪寺梗係要食齋應下景啦!!!
有貴賓齋同珍味齋揀~我同friends揀左珍味齋

珍味齋有:

冬菇扒時蔬:冬菇爽滑濃香~d汁同棠菜好夾~

寶蓮羅漢齋:好多材料好有色水~汁好濃滑~d食材同汁好夾~

香煎鮮腐竹:外脆內軟既口感~醬汁同腐竹都好爽~好清甜!

絲苗白飯:任添~岩哂大食既朋友(請注意齋菜唔可以添^^)

間唔中食清淡d都唔錯!!!
2015-02-22