餐廳: 金祥排骨麵
資訊:

2020-10-13 403 瀏覽
星期日天朗氣清,咁大個人都無乜點去過西環,即日plan去西營盤站落去周記食西多士蝦多士點心,之後去落貨碼頭,再去泳棚加上魔星嶺,去到周記等位,入到去個老闆叫我出面等,之後先比飛我,我老婆見前幾個舖有都幾多人排隊,就過左去睇下,之後遠距離示意我過去,我行到過去見到上海麵,一開始,我是拒絕的,因為我對上海麵個種淰口又似粉既我真係唔識欣賞,而豬扒整唔好係會鞋,不過老婆永遠是對的,只有毫無保留認同才能夠減少危機既發生,到入到去,係乾淨既(因排隊個陣只見收銀位同出面以為係幾十年無裝修個種殘舊),問店員咩係紫菜卷之後,決定左叫一碗排骨雲吞麵加菜,一碗排過紫菜卷麵,一個炸雲吞,全民感謝日送飲品,叫左凍奶茶同檸茶,野食黎到,一食淡麵,嘩,幾好食,無個種淰口又唔知點既感覺,再飲淡湯,夠味,配菜因為係炸野會分上夠細心,到豬扒,咬個陣外脆內淋,肉質唔鞋,嘩,未試其他,呢兩樣已經最少比60分,湯雲吞,炸雲吞正常食,因為我食過好好食既雲吞所以呢間只可以叫正常好食,都有汁既,奶茶正常,到紫菜卷,um..... 如果想練牙力可以叫,因為就咁食都幾肕,我決定比晒我剩餘既排骨比我老婆食,我就自己啃晒紫菜卷,最後幾舊放落

因為我食過好好食既雲吞所以呢間只可以叫正常好食,都有汁既,奶茶正常,到紫菜卷,um..... 如果想練牙力可以叫,因為就咁食都幾肕,我決定比晒我剩餘既排骨比我老婆食,我就自己啃晒紫菜卷,最後幾舊放落湯會令其更易入口,埋單好似105,香港地仲要香港區算好平,當然如果收返野飲錢就可能12×,不過都ok啦人地要交租,呢間野令我對上海麵改觀,仲有就係,店員個個都好有禮貌好好,呢間店係我自己平分表入面我會比80分.

2020-10-11
12 分鐘 (堂食)
$52.5 (午餐)
  • 菜膽雲吞排骨麵
  • 炸雲吞