2024-07-16 448 瀏覽
舊舖執咗之後,新鋪又搬遠左。加上經常Work from Home,好少出大角咀。喺大角咀放工,個心囉囉攣勁想食咖喱炒飯。但係落勁大雨,本來想打消念頭直接返屋企。點知落到街佢即刻停雨,即係注定要我過嚟買。嚟到新店見佢啲價錢同以前都有段距離,但係實在太耐冇食,點都要豪一豪。原來而家加雞扒要加多$20 ,咁加多$9要買杯紅豆冰剛剛好$100。個紅豆冰唔似得出邊咁會死甜,同埋啲豆煮得好腍,不過外賣就細杯咗少少。以前用發泡膠蓋而家嘅話轉咗膠盒望落去好似細盒咗,但係Pat出嚟嘅話個份量都幾足夠雞扒就感覺上被以前厚咗。急不及待試咗一啖咖喱炒飯,有少少失望,失望嘅位係冇以前咁辣,下次食嘅時候要堂食再加多少少咖喱,個鑊氣都係夠嘅。