2024-05-23
男小編正正就係多愁善感嘅雙魚座,所以呢一間店舖喺好早之前已經吸引到我哋,今日初次到訪,已經被佢嘅空間、環境、甚至係logo嘅設計深深吸引住!✨美祿恐龍焦糖果仁輕奶油罐子蛋糕蛋糕每一層都做得清晰分明,奶油食落去非常輕盈,用匙羹畢到底,入口層次豐富,蛋糕亦無過分嘅濕潤!✨紅絲絨忌廉芝士麻糬曲奇單憑係櫥窗就見到麻糬嘅滿瀉,感受到曲奇嘅份量。紅絲絨曲奇食落去鬆軟,中間嘅忌廉芝士搭配住麻糬嘅食法,味道不甜膩!✨開心果流心麻糬牛油鬆餅100%用上意大利嘅開心果醬,所以入口已經有濃郁嘅果仁香氣,建議可以放入焗爐翻熱,中間嘅開心果蓉會有流心效果,而且牛油鬆餅做得出色,外脆內鬆軟,口感介乎蛋糕與麵包之間。✨手工雜錦榛子曲奇禮盒一盒三款味道,而且獨立包裝,絕對係送禮首選。原味榛子、海鹽朱古力、伯爵茶三款各有特色,曲奇口感薄脆,外型嚟講尚算蓬鬆。📍 尖沙咀漢口道5-15號漢口中心九A號地舖👍🏻👍🏻小店更加大方地為你提供每款食品嘅試食,而且有枱凳俾你行到攰食件cake坐低休息吓!就嚟父親節,可以買俾爸爸食吓啦!#父親節#生日蛋糕#戚風蛋糕#雙魚小姐#雙魚小姐#麻糬曲奇#牛油鬆餅#手工曲奇#送禮首選#手工奶茶#
✨美祿恐龍焦糖果仁輕奶油罐子蛋糕
✨紅絲絨忌廉芝士麻糬曲奇
✨開心果流心麻糬牛油鬆餅
✨手工雜錦榛子曲奇禮盒
📍 尖沙咀漢口道5-15號漢口中心九A號地舖
就嚟父親節,可以買俾爸爸食吓啦!
#父親節#生日蛋糕#戚風蛋糕#雙魚小姐#雙魚小姐#麻糬曲奇#牛油鬆餅#手工曲奇#送禮首選#手工奶茶#尖沙咀甜品#香港蛋糕店