2021-03-05 92 瀏覽
如果喺香港食開壽司都知道能夠拎到米芝蓮嘅為數不多,黃埔翔太壽司就係其中一間,之前食過真係好回味,但係位置有啲遠,對於住喺港島嘅我特登去都有啲唔方便。適逢近排限聚令終於放寬,又竟然比我搵到佢喺銅鑼灣開咗間新分店,二話不說搵到日放工去食,水準依然保持得好好😛——————🐽 特上壽司拼盤 $250(吞拿魚腩、深海池魚、牡丹蝦、赤貝、海膽、三文魚籽、火炙左口魚邊、鯖魚、魴鮄、蔥吞拿魚腩壽司)壽司拼盤一上枱說知道個新鮮程度已經為之一絕,一次過可以試到咁多款至愛,真係好幸福😍師傅將刺身切到厚薄啱啱好,值得一讚嘅係壽司飯嘅大小,絕對唔會蓋過魚肉嘅風頭🤣吞拿魚腩真係好令人回味,食落口一啲都唔腥,滿口魚油真係有滿滿既幸福感🥰而牡丹蝦同赤貝質素都好高,同一般連鎖壽司店食到嘅貨色好大分別,一啲都唔會有腥味而且新鮮度十足,海膽亦都係另一個亮點,食落口好creamy而且絕對係香港少有可以食到嘅質素😎

——————

🐽 特上壽司拼盤 $250