2023-10-21
餐廳面積唔大,有少少似茶餐廳,但睇得出裝修放咗唔少心思😎。🍲#西湖牛肉羹入面嘅牛肉同豆腐都好多好足料😆,牛肉更係爽口彈牙,調味剛剛好👍🏻。🧆#拔絲咕嚕肉 ($118)咕嚕肉係我最鍾意嘅小菜😝,酸酸甜甜十分開胃😋。炸粉唔厚,豬肉軟腍。除咗菠蘿之外仲有三色椒作陪襯🤪。🥬#金銀蛋浸時蔬 ($108)呢碟浸時蔬份量真係好足,夠三個人食有凸🤔。鹹蛋仲有分切粒同蛋花兩種口感。話明係金銀蛋梗係仲有QQ彈彈嘅皮蛋啦😆。時蔬方面今次係小白菜,非常索湯有明顯嘅鹹鮮味,用嚟送飯一流🤩。🌽#椒鹽粟米 ($38)粟米本身好甜,混合表面嘅椒鹽味道又鹹又甜😛,粟米應該炸過但唔會乾,有幾舊咬起嚟仲會爆汁,有幾滴汁gid咗落男朋友度🤣。今次嘅用餐體驗十分愉快,店員好隨和,食物質素又不錯,建議住附近嘅居民得閒都可以過嚟試下😆。
🍲#西湖牛肉羹
🧆#拔絲咕嚕肉 ($118)
🥬#金銀蛋浸時蔬 ($108)
🌽#椒鹽粟米 ($38)