2022-10-09
將軍澳海濱係好多嘢食架,今次嚟到見到有間台式舖頭,決定簡單食一餐晚飯。平日嚟到基本上唔需要等位,行入去就有位㗎喇。戀上三杯雞 4.5/5呢度小菜由石鍋送上,熱辣辣咁送上嚟,索落去就有好香嘅酒味,雞件仲好嫩滑,味道足夠,冇雪藏味,送飯一流。戀上蚵仔魯肉飯 4.5/5佢依啲生蠔仔,事先就有炸過,炸到脆卜卜之後再配上滷肉飯,一啖咬落去有香脆嘅蚵仔,又有鹹香嘅魯肉飯,唔同層次嘅感覺豐富左口感。地點:對於一啲唔係住喺將軍澳嘅人,比較偏僻㗎,要識得搵路行過去,最好就係向着Donki方向,經過Donki之前就轉左行入去行到篤篤就會見到。環境:坐喺入邊就比較靜同埋光猛,想夜晚舒舒服服享受晚餐,就可以坐喺室外嘅地方佢哋有啲螢火可以chill⼀卜。價錢:因為我哋冇食燒肉,有冇飲啤酒食水煙,所以我哋人均$110,簡簡單單食一餐。服務:自助落單,冇乜特別。
戀上三杯雞 4.5/5
戀上蚵仔魯肉飯 4.5/5
地點:
環境:
價錢:
服務:
自助落單,冇乜特別。