2021-08-29
💡 將南必食良心小店隨著好多大型屋苑落成,將南多左好多餐廳。今次選依間餐廳係因為裝潢別致,童話式嘅設計每人坐低就有愉悅嘅感覺,一睇繪畫嘅畫作就知餐廳用心經營,係一間睇得又食得充滿人情味嘅小店💛🍽 香煎日本帶子蘆筍意粉日本帶子大粒肥厚,兩邊煎得香脆,鮮味十足!每條意粉都充滿白汁,配埋蘆筍,食落清新而唔濟!🍽 野菌班尼迪 x 牛角窩夫班尼迪蛋一切開,鮮黃嘅蛋漿就流出🍳,蛋黃配埋荷蘭醬、沙律菜、野菌,味道好夾,絕對唔會好似平時啲沙律咁「寡」,反而好濃郁、口感豐富!牛角窩夫有兩大嚿🧇,牛油香好濃烈,未食都流曬口水。窩夫偏實淨,如果可以再酥軟小小就更好啦!整體性價比高,都幾抵食😋🍽 蜜糖脆雞翼(套餐+$24) 雞翼經油炸後,外皮夠脆,肉亦keep到嫩滑。外層仲塗上蜜汁,甜甜哋,滿足感大升🍯 沙律菜配上黑醋醬,酸酸哋,感覺健康、解膩、開胃。🍽意式香醋沙律沙律菜新鮮爽脆🥬🥒,加埋香醋醬汁,絕對係一份表現出色嘅前菜,提升食慾!🍽 雜莓破崙泡芙賣相好精緻,打卡一流!泡芙咬落去非常酥脆,仲有好多士多啤梨醬同士多啤梨粒🍓係泡芙嘅周邊,再加埋個雪糕夾係入面,口感豐富,味道多層次得黎完美融合係一齊、真係一個pe
💡 將南必食良心小店
🍽 香煎日本帶子蘆筍意粉
🍽 野菌班尼迪 x 牛角窩夫
🍽 蜜糖脆雞翼(套餐+$24)
🍽意式香醋沙律
🍽 雜莓破崙泡芙
賣相好精緻,打卡一流!泡芙咬落去非常酥脆,仲有好多士多啤梨醬同士多啤梨粒🍓係泡芙嘅周邊,再加埋個雪糕夾係入面,口感豐富,味道多層次得黎完美融合係一齊、真係一個perfect組合🧡 跟意粉餐可減$15,絕對抵食!
🍽 水果茶
水果好豐富,有百香果、士多啤梨、藍莓同橙,好足料,又唔會太甜,fresh得黎健康又好飲。
🍽 宇治抹茶鮮奶(跟餐可以$24加配)
抹茶鮮奶共兩個層次,頂層嘅抹茶會偏濃,而且有少少焦香味,飲落會甜甜哋,非常特別。下層嘅抹茶就比較creamy,唔會太甜,兩者夾埋一齊飲,可以飲到唔同嘅層次,令人好驚喜!又或者可以將兩者溝飲,會有唔同嘅口感!
ps/店員非常有禮貌,係一間值得幫襯嘅良心小店。星期一唔開架,唔好摸門釘~