2012-08-23 146 瀏覽
今晚約左啲舊同學食飯,但因為大家都冇諗過食啲咩好,而且又正值星期日,所以就求其搏下邊間放題有位拉,由於我個同學話呢間啲野食ok,所以就選擇黎呢度排walk in既位拉,好在冇訂位都只係等大約半小時,唔係實餓死一入座大家就急不及待係咁點野食拉,真係花多眼亂,好多不同的食物款式可供選擇,基本上我地每樣都點啲,但有啲一黎到連相都唔記得影就唔小心食左喇炸香蕉味道唔錯,可能因為本身都甜所以大家都幾鐘意食蟹籽沙律呢樣係我每次食日本野時都會點既菜式,材料都尚算新鮮,不過如果可以落多啲沙律醬會更加好sushi味道一般刺身的種類雖然唔算少,可惜唔夠生鮮,三文魚有筋,而虎蝦甜味不足螺肉及八爪魚為一般貨式牛肉粒反而煮得幾淋幾入味同夠香口蝦蝦既味道都不錯,但略嫌炸粉稍多芝士薯角其實味道唔差,不過加左芝士好漏,食完超濟當日我地被安排坐的位置係可以睇電視既,咁岩當日播放飛虎既第一集,搞到大家都睇到目不轉睛,雖然野食都唔係咩上等貨,只係一般既簾價菜色,但能夠令一大班人柴娃娃咁有講有笑,都不失為一個相聚既好去處

但有啲一黎到連相都唔記得影就唔小心食左喇
炸香蕉味道唔錯,可能因為本身都甜所以大家都幾鐘意食
蟹籽沙律
sushi味道一般
螺肉及八爪魚為一般貨式
牛肉粒反而煮得幾淋幾入味同夠香口
蝦蝦既味道都不錯,但略嫌炸粉稍多
芝士薯角
其實味道唔差,不過加左芝士好漏,食完超濟

個相聚既好去處
2012-06-24
30 分鐘 (堂食)
  • 燒菠蘿
  • 三文魚