2021-10-12
地址-花楽將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下G23號舖💋上層,水戶冷菜配秋葵,佢呢個好似日式前菜咁,有D醬汁咁鹹鹹地,味道都幾特別下,鹽水紫菜秋葵三文魚配花餅,佢個造型幾特別下,好似個貝殼咁,搞到我地都唔識配給黎食,佢三文魚應該冇咩煮過,好似仲係刺身狀態,配埋花餅食,幾好,辛口山芋吞拿魚腩溶配米通,估唔到米通可以有呢個用途,好驚喜下,配埋吞拿魚腩蓉一齊食,幾過癮下,再加埋有少少辣味,好特別!銀雪鱈干夾餅壽司,呢個又係另一個創新造型,考起我地唔知點分黎食 XD,咁就只好失少少儀態吧!不過真係一路食一路跌左D出黎,唉~香蔥厚玉子味噌燒,佢對於厚呢個形容詞係咪有少少誤會呢??好似一件玉子壽司走飯的狀態,又唔太食得出有味噌味,有點敗筆!💋下層,水信玄餅配黑糖,十勝紅豆厥餅,焦糖蛋糕,綠茶蛋糕,玄餅睇落好吸引下,但食落就冇咩味,食完都唔太覺食左野落肚咁,怪怪地,如果再甜一點會更好,十勝紅豆厥餅方面做得幾好,雖然佢個厥餅唔太甜,但加埋紅豆有幾高糖度的味道,加埋唔錯,可以話呢層最佳之作,但要小心厥餅會甩粉,焦糖蛋糕幾好食,幾鬆軟,味道又唔會太甜,唔錯,綠茶蛋糕就冇咩綠茶味,中間有層CREAM幾好食下,忍唔
將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下G23號舖
💋下層,水信玄餅配黑糖,十勝紅豆厥餅,焦糖蛋糕,綠茶蛋糕,玄餅睇落好吸引下,但食落就冇咩味,食完都唔太覺食左野落肚咁,怪怪地,如果再甜一點會更好,十勝紅豆厥餅方面做得幾好,雖然佢個厥餅唔太甜,但加埋紅豆有幾高糖度的味道,加埋唔錯,可以話呢層最佳之作,但要小心厥餅會甩粉,焦糖蛋糕幾好食,幾鬆軟,味道又唔會太甜,唔錯,綠茶蛋糕就冇咩綠茶味,中間有層CREAM幾好食下,忍唔住食埋人地個件,嘻!
💋咸點,吉列炸蠔伴蟹籽沙律醬,燒鱈魚干,佢個炸蠔炸得幾好,好脆口,配上蟹料沙律醬,咬落去好似有D爆炸糖的感覺XD,好特別,而燒鱈魚干就嫌佢太乾,硬到有點難咬開佢,都叫做符合佢個名掛,但我就覺得麻麻啦!