2024-05-23
1905 瀏覽
第一次寫食評請大家多多指教。🙇🏻♀️發現好東西係需要同人分享嘅😆所以決定試下寫食評,當係對店家嘅小小支持和肯定。😊💪🏻💪🏻.呢間餐廳係將軍澳入面我最喜歡嘅餐廳😆餐廳以英語點餐,其中有位外籍姨姨卻會講廣東話哄小朋友,態度好親切😊👍🏻最喜歡餐廳嘅食物,帶唔同朋友黎食過幾次都依然保持倒水準。每一次大人小朋友都係好滿足咁離開😆不過食物價錢都唔平🙈但份量亦有保證,係值得嘅!😍🥰.每次來吃都必點嘅美食有兩款:招牌忌廉青口(Frites House Mussels) $265/0.5kg, $425/kg呢個招牌青口真係好好味!🤩🤩兩個人食0.5kg都夠曬,人多可以叫1kg,次次都一定清曬🤣因為個汁真係好好味,冇得輸!個汁係由蕃茄、白酒、蒜蓉、洋蔥、小蔥及忌廉調製而成,非常美味!🤤我地仲會用酸麵包點呢個汁食😆好友話喜歡酸麵包chewy嘅質感。伴碟嘅薯條香脆可口,不過掛住食青口,完全唔記得食薯條。🦞龍蝦意大利飯(Whole Lobster Risotto) $295龍蝦飯個賣相真係令人食指大動🤤原隻龍蝦切開兩邊加兩隻龍蝦鉗鋪曬係面😍龍蝦肉爽口彈牙,個飯汁更加係濃郁美味🤩又係好快被清曬嘅一道菜🥹。.呢兩
每次來吃都必點嘅美食有兩款:
呢兩個main course 係我每次都推介朋友吃的,真係食極都唔厭😆👍🏻。兩道菜都有用酒調味,不過好彩平常唔飲酒嘅我食唔出酒嘅味道。另外之前仲試過沙律、香蒜炒意粉同比利時窩夫,味道都非常唔錯。真心推介呢間餐廳俾大家!👍🏻😊