2022-09-18
💕係將軍澳發現依間嘅台式餐廳,除咗有台式食物同埋一啲小炒菜式之外,仲有得食烤魚,烤魚大大條,份量好足🤤┈✨大紅袍烤魚 $258- 湯底除咗有得揀麻辣同酸辣外,仲有個特別啲嘅選擇,就係大紅袍湯底,我地今次就揀咗呢個~比起平時食開嘅麻辣湯底,呢個湯底辣度冇咁高,但又唔會淡味,而係有好香既大紅袍泡椒既香味,推介唔太食得辣既朋友可以試下依個😋烤魚份量感💯!上面鋪咗好多芫荽同薑片,食落唔會有魚腥味。值得一讚係條烤魚外皮煎得好香脆,魚肉滑口,平時唔食魚皮既我都忍唔住連皮食埋~(๑´ڡ`๑)另外仲配有豆芽、海帶絲、木耳、蓮藕片、芹菜等配菜,感覺好豐富(˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)✨水蓮炒豚肉 $74- 出面餐廳好少有水蓮食,平時都要去到一啲台式火鍋店先有~水蓮炒得好爽口,豚肉片亦都唔會好肥膩,味道好入味,而且食得有鑊氣,好味💕✨冷泡烏龍茶 $12✨古早味珍珠奶茶 $25- 烏龍茶有茶香味得黎唔會有苦澀味,珍珠奶茶🧋奶香十足,珍珠煮得好軟好煙靭👍🏼
┈
✨大紅袍烤魚 $258