泰Grill (天晉匯)

Thai Grill (PopWalk)
2024-02-25 98 瀏覽
星期日帶埋狗狗嚟食lunch🐶 有weekend lunch set,包埋青木瓜沙津/冬陰功湯同埋飲品,仲可以加錢加小食/甜品😋 我地三個人叫咗兩個lunch set,另外散叫串燒同燒虎蝦🍜牛魔王船麵套餐 配冬陰功湯 熱咖啡 加春卷船麵湯底香濃,唔會過鹹。牛肉分量都唔少,不過比較淡冇乜味。炸豬皮脆脆地好香口,蘿蔔好腍夠哂入味👍🏻春卷脆卜卜,點埋甜辣醬好惹味🌶️冬陰功湯都幾多料,有菇同番茄🍄🍅 雖然有啲辣油喺面,但其實只係微辣同帶少少酸,我地唔係幾食得辣都完全接受到!🍍原條菠蘿海鮮炒飯套餐配冬陰功湯 蛇皮果特飲 加芒果糯米飯炒飯好多菠蘿,酸酸甜甜幾開胃,加埋肉鬆同腰果好香口👍🏻有幾種海鮮:魷魚、蝦同青口,魷魚比較淡,如果醃吓先炒會好啲。蛇皮果特飲味道幾特別,係從未食過嘅味😂🦐燒虎蝦啲蝦幾新鮮,上面有蒜蓉同辣椒幾惹味,開邊食起嚟夠哂方便,夾啲肉出嚟食就得👍🏻🍢串燒半打(雞、牛、豬)食唔到咁多可以叫3串,同埋可以揀咩肉幾多串,我地叫咗每樣兩串。啲肉醃得好入味,唔會乾爭爭或者好韌,點埋沙爹醬更加香🤤🥭芒果糯米飯係心形架,仲有朵花😍 擺咗陣先食,啲飯都仲暖暖地,煙煙韌韌,芒果好甜👍🏻#泰gril

🍜牛魔王船麵套餐
配冬陰功湯 熱咖啡 加春卷
春卷脆卜卜,點埋甜辣醬好惹味🌶️

🍍原條菠蘿海鮮炒飯套餐
配冬陰功湯 蛇皮果特飲 加芒果糯米飯
蛇皮果特飲味道幾特別,係從未食過嘅味😂

🦐燒虎蝦

🍢串燒半打(雞、牛、豬)

🥭芒果糯米飯

#泰grill #thaigrill #thaigrillhk #中環泰國菜 #將軍澳泰國菜