2024-07-15 98 瀏覽
位於將軍澳既小野人,係將軍澳少有的串燒店,所以一直都有不少捧場客,在將軍澳Monterey Place依家屹立不倒。餐廳設計以簡約淺色為主。職員勤快有禮。餐廳提供多款串燒和燒烤小食選擇,還有貼心地提供小烤爐,保持串燒熱度。我選左幾款海鮮食物,有清酒煮蛤蜊、烤海蝦串、蒜蓉烤生蠔、烤花枝墨魚丸、 拋烤珍寶蟹柳王。我最喜歡清酒煮蛤蜊,因為酒味十分濃郁,亦十分乾淨沒有沙。肉類方面,叫左烤小牛肉、烤牛舌、烤雞腎、金針菇牛五花肉卷、香蔥豚肉卷、Q彈小豬頸肉、烤雞脆骨。串燒本身係有少少辣,我亦有特別order唔辣。串燒上有撒上調味粉,幾惹味。蔬菜方面,叫左烤bb露筍、烤翠玉瓜、蒜蓉粉絲娃娃菜。烤得適中,味道剛好。另外仲叫左黑松露芝士撈丁,幾特別。飲品就叫左森林元汽水果茶,超級大杯呀,好解喝!

另外仲叫左黑松露芝士撈丁,幾特別。

飲品就叫左森林元汽水果茶,超級大杯呀,好解喝!