2023-04-01 143 瀏覽
今日出街送貨路經將軍澳突然好想食日本嘢,搜索一下發現這間位處民居嘅日本菜,佢嘅午餐做緊七折所以我諗都冇諗就入咗去試一試。我選擇咗和風盛盒,食物有野菜沙律,龍蝦加州卷,三文魚刺身赤蝦刺身,松葉蟹肉鱈魚片,野菜餅天婦羅,三文魚貝柱龍蝦湯石鍋飯。野菜沙律:中規中矩龍蝦加州卷:中規中矩三文魚刺身:有油香味不錯赤蝦刺身:都算新鮮有蝦嘅甜味松葉蟹鱈魚片:中規中矩野菜餅天婦羅:天婦羅不會太厚,剛炸出來很新鮮,咬落口香脆三文魚龍蝦湯石鍋飯:整個盛盒最好食嘅一個鍋飯,龍蝦湯蝦味濃,上菜時石鍋好夠溫度適合這星期較凍嘅天氣。三文魚係直接落龍蝦湯中煮熟,不會過油,和龍蝦湯的味道也很搭另外我同事叫咗天婦羅定食,份量適中炸蝦天婦羅會比較好食,搭配幾款不同嘅野菜天婦羅,中規中矩如果下次經過仲有七折會繼續幫襯。

野菜沙律:中規中矩

龍蝦加州卷:中規中矩

三文魚刺身:有油香味不錯
赤蝦刺身:都算新鮮有蝦嘅甜味

松葉蟹鱈魚片:中規中矩

野菜餅天婦羅:天婦羅不會太厚,剛炸出來很新鮮,咬落口香脆

如果下次經過仲有七折會繼續幫襯。
2023-03-29
5 分鐘 (堂食)
  • 山一和風盛盒