2021-05-17 176 瀏覽
將軍澳南係呢年黎真係開左好多間餐廳,不過之前跑開步🏃‍♀️見開既都係西餐、泰菜呀同cafe多,今次咁岩見到開左間新派中菜,就帶埋老媽子去食下🥰入到去間餐廳,裝修同埋碗碟都好骨子,好精緻😍等我地兩母女食下環境一睇menu,原來禮記都有點心食,不過就只係去到4點幾,晚市無😩唯有試住小菜先啦椒鹽魷魚鬚:食落幾香口,又脆,不過本人鍾意鹹少少,所以再問waitress拎多少少椒鹽加入去😝懷舊鳳梨咕嚕肉:將碟咕嚕肉放係個架上,好多中國風味,未食個感覺已經好好😂食落咕嚕肉,酸味味,好開胃,鳳梨都幾夠甜,食完會停唔到口羅漢竹笙上素:成日出街食,真係太多肉,而呢道菜有竹笙、木耳又好爽口,加埋蘑菇、筍、菜芯,清清地唔濃味,好健康👍食多d都唔怕銀芽肉絲脆麵:個脆麵一上,我同媽咪都嘩左一聲,佢整到定係半空中成個瀑布咁放係鐵板上面,黎到之後職員先再淋汁同埋剪個脆麵。食落脆口既麵,加埋個汁濕濕地,唔錯,不過略嫌肉絲唔夠多,但配左銀芽好有咬口👍我媽咪就好like😂🌸呢到可以叫紅、白酒架

椒鹽魷魚酥

懷舊鳳梨咕嚕肉

羅漢竹笙上素

銀牙肉絲脆面

🌸呢到可以叫紅、白酒架
烏龍茶