2021-10-22
將軍澳真係越嚟越多新餐廳🤩 之前已經嚟過海天晉匯一次,見到有好多新開嘅餐廳,所以今次又過嚟將軍澳試新嘢😝 呢間餐廳係10月15號先正式開業,咁啱依家佢哋推出咗$1 Promotion Week,每日指定食品/飲品都有$1優惠!超抵!不過優惠只係去到10月22號🙇🏻♀️餐廳係寵物友善餐廳,可以帶你嘅毛孩過嚟坐吓,佢哋設有室內同室外座位💁🏻♀️ 餐廳空間大而且裝修亦都有心思,好美式餐廳feel!特別係啲梳化位好啱打卡📸 另外仲有吧枱位置,對正個開放式廚房,可以望住廚師煮嘢食🤭 呢度有set dinner 揀,不過唔太肚餓所以都係散叫啦😂❤️ 酥炸大啡菇 $78個樣影到成個炸雞翼咁,其實係炸粉入面包住大啡菇,嚿菇大大件夠厚身,外層炸得好酥脆,咬落仲好水嫩好多菇汁添!😆❤️ 香煎乳酪比目魚 $168賣相都幾唔錯😙 魚皮煎得好香脆,魚肉好厚肉質細嫩唔鬆散,食落好滑😚 蘆筍望落雖然好粗但咬落去一啲都唔老,仲有好多薯仔粒伴碟🥔❤️ 意大利芝士蛋糕窩夫 $1 (原價:$128)咁啱撞正開張優惠,只要加$1就可以叫呢個甜品,勁抵!🤩 我見枱枱都有叫!第一次食窩夫版嘅Tiramisu😂 窩夫有2塊,2個人sha
❤️ 酥炸大啡菇 $78
❤️ 香煎乳酪比目魚 $168
❤️ 意大利芝士蛋糕窩夫 $1 (原價:$128)
窩夫有2塊,2個人share就啱哂😏 佢哋嘅窩夫較脆身而且紥實,有好香蛋味🧇 佢哋喺個窩夫上面唧咗啲芝士忌廉,面頭灑咗Cocoa粉,配埋咖啡味嘅雪糕一齊食成件事就perfect 喇!
❤️ 踏雪喵喵 $68
餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
食物同環境都唔錯😎 呢度啲職員都好nice ,臨走前仲送咗兩個自家品牌口罩比我哋🥰 好鬼靚!