2024-03-13
將軍澳海傍又開咗間新餐廳啦😋今次呢間餐廳係食黎巴嫩🇱🇧菜嘅,呢度有情調得嚟,仲可以望到海景,食物質素亦好唔錯添❤️食物我同朋友一行4人叫咗唔少嘢食,而每款食物都好有異國風情嘅味道😻可能有唔少朋友都怕中東食物唔啱香港人口味,但我今次一試就愛上👍🏾鷹嘴豆蓉 $88塔布勒沙律 $115香滑雞乳酪拌飯 $168主食嚟講,我特別推介大家一定要叫呢幾樣🤤因為個鷹嘴豆蓉味道好特別,撈埋薄餅一齊食好夾,送啤酒一流;個沙律酸酸甜甜,非常非常開胃,有一種好Fresh嘅感覺;至於乳酪拌飯,酸酸甜甜,本身我都有啲驚飯同乳酪嘅味道唔夾,但原來係咁好食嘅❤️海鮮燒烤雜錦拼盤 $298雞肉串燒 $198牛肉串燒 $198食中東菜梗係唔少得要食燒烤🍗啦🤭呢幾款燒烤絕對唔係流料!佢嘅海鮮🦞種類都幾多,有三文魚、魷魚等,至於啲雞肉同埋牛肉亦非常大件嫩口,燒得好惹味!我尤其鍾意啲雞肉,因為燒得啱啱好,一啲都唔韌,好食😝米布甸 $98之前我去尖沙咀嗰間都有叫米布甸,當然今次要再encore啦!因為呢種味道實在好特別,啲米粒粒分明。原來用米🌾做甜品都可以咁好食,正呀!將軍澳街坊有機會都要試吓黎巴嫩菜,呢度實會比到大家一種耳目一新嘅
食物
鷹嘴豆蓉 $88
塔布勒沙律 $115
香滑雞乳酪拌飯 $168
海鮮燒烤雜錦拼盤 $298
雞肉串燒 $198
牛肉串燒 $198
米布甸 $98
將軍澳街坊有機會都要試吓黎巴嫩菜,呢度實會比到大家一種耳目一新嘅感覺⭐️