2024-10-01 567 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨將軍澳新café冇得輸🎉-🍽️ 將軍澳中心新開cafe西餐, 晚市完全係座無虛席, 樓面起碼有4-5人服務都好周到, 食物即叫即製但出餐都好快手, 就算好多客都保持到服務質素🍽️ 餐點選擇極多, dinner set仲可以無限追加小食同甜品, 而單點亦好經濟實惠, 客路之廣令佢由我地入座到離座都排緊隊-🍝 明太子虎蝦意粉 $128💯香煎虎蝦鮮甜彈牙, 明太子以沙律蛋黃醬形式呈現, 令意粉更濕潤掛汁-🍤追加小食✨意式白酒煮蜆 $38 每一隻都大大粒好厚肉, 白酒汁充滿海水味, 用蒜同三色椒一齊煮更有口感✨脆炸魷魚鬚 $28 呢個加配價份量算超多, 唔算厚粉但炸得好酥脆, 魷魚鬚好彈牙✨酥炸吉列生蠔 $28 新鮮熱辣咬開爆汁好juicy, 生蠔外脆內軟-🍱Dinner Set💯包餐湯餐飲, 是日係粟米忌廉湯, 好多粟米粒好清甜, 唔係用粉開既質地抵讚; 另外仲可加$38配升級法式蟹肉龍蝦湯, 入面有一梳梳蟹肉, 湯底又夠鹹鮮唔錯💯餐飲包檸檬柚子蜂蜜唔使加錢, 甜甜地又加左薄荷葉更清新, 果汁/咖啡都唔使加錢, 亦可用半價升級特飲-🍔 單點美食✨美國安格斯芝士牛肉漢堡配薯條 $118
👧🏻😋👅🍽✨

🍱
Dinner Set

🍔
單點美食
✨美國安格斯芝士牛肉漢堡配薯條 $118 個包厚身得黎外脆內軟, 經典配料包括番茄, 生菜, 芝士, 酸瓜同厚身又juicy既牛肉漢堡; 薯條略嫌唔夠色水, 但就感覺冇咁熱氣
✨美國BBQ醬手撕豬肋肉薄餅 $72 一人份量7吋pizza topping夠豐富, 紫洋蔥甜甜地同BBQ醬好夾, 手撕豬好soft好嫩滑, 加上拉絲芝士個配搭好豐富

🍰
甜品
💯套餐又可以加配甜品, 自家製蛋糕$38有3款, 揀左伯爵茶麻糬卷蛋, 蛋糕/忌廉/麻糬係我鍾意既比例, 唔會太漏又夠chewy
💯Display雪櫃見到款款蛋糕都好吸引, 仲買多左個巴斯克麻糬請屋企人食, 都好出色!! 新出左開心果麻糬Tiramisu都好想試!