2024-12-12 0 瀏覽
太子人氣Cafe Owens竟然開到將軍澳!喺太子附近已經食過幾次,估唔到可以喺屋企附近喎,梗係要來探店啦!Owens 延續溫馨小清新風格,沿用木系溫暖顏色設計,午餐晚餐依然係高性價比,仲有唔少特色甜品可以選擇。意式白酒煮蜆蜆肉相當鮮甜,白酒味道香濃,個人都幾鍾意,值得一試!芝士蒜蓉雙拼焗生蠔🦪二人晚餐可以選擇焗生蠔做餐前小食,而且仲可以芝士蒜蓉兩個口味雙拼😝香草燒羊架🐑我哋叫咗七成熟嘅羊架,切開有肉汁,色澤好靚,肉質鮮嫩,加上燒汁就啱啱好啦。龍蝦汁虎蝦闊條麵🦐闊條麵用咗龍蝦汁,味道好香濃,虎蝦都好大隻,幾惹味,整體嚟講都唔錯。我最期待嘅係甜品,嗌咗伯爵茶卷蛋以及開心果麻糬提拉米蘇。卷蛋鬆軟,伯爵茶味濃郁,亦都唔會太甜。開心果提拉米蘇超足料,表面灑上大量開心果碎,口感紮實,入邊有麻糬煙煙韌韌,多重口感😋最平$408二人晚餐性價比高,有齊晒前菜、小食、主菜、飲品同甜品,好簡單就可以解決「今晚食乜」呢個問題,選擇又豐富,唔怪之得見到好多街坊都落嚟幫襯🤪

意式白酒煮蜆
蜆肉相當鮮甜,白酒味道香濃,個人都幾鍾意,值得一試!

芝士蒜蓉雙拼焗生蠔🦪

香草燒羊架🐑