2023-09-22
今日又同朋友黎到將軍澳南呢邊食飯飯,見到呢間韓式餐廳環境同食物都好啱打卡就決定入去試一試😝😝入到去有兩張枱有千秋櫈,好幸運店員安排我哋坐其中一張,仲有好多好得意既咕𠱸,見到都好開心😁😄泡菜吞拿魚牛油果他他 $98 食韓國嘢點少得泡菜,泡菜撈埋吞拿魚、牛油果蓉、沙律菜、紅石榴,酸酸甜甜,好清新,好開胃😋😋煙霧彌漫烏卒卒火山章魚蟹肉明太子飯 $168睇個名就知呢個火山🌋會出煙😝店員等我地準備相機好先拎走個玻璃罩,會有一陣陣煙薰香氣,外面灰色嘅原來係加入竹炭用蛋白造成,火山造型配合表情十分趣緻😆😆切開軟綿綿的火山,蛋黃慢慢流落去有明太子、章魚粒、蟹肉、蘿蔔絲拌飯,口感十分豐富,唔錯👍🏻宇治抹茶奶蓋瀑布奶油蛋糕 $108奶油蛋糕好鬆軟,鍾意抹茶嘅朋友不要錯過亦都好打卡able添😍😍焦糖鳥龍茶珍珠奶蓋瀑布蛋糕 $108 我本身都好鍾意食珍珠和焦糖,珍珠配戚風蛋糕真係第一次食,焦糖mix 烏龍茶味道非常之夾,而且混合左靚到好雲石咁,大愛❤️❤️藍蝶花冰極熊柑桔梳打 $48朋友推薦紫色既冰極熊仔🐻好cute cute士多啤梨奶昔奶蓋雪山 $48 我鍾意粉紅色所以揀士多啤梨味🍓🍓奶蓋奶味濃
見到呢間韓式餐廳環境同食物都好啱打卡就決定入去試一試😝😝
藍蝶花冰極熊柑桔梳打 $48
朋友推薦紫色既冰極熊仔🐻好cute cute
士多啤梨奶昔奶蓋雪山 $48
我鍾意粉紅色所以揀士多啤梨味🍓🍓
奶蓋奶味濃,士多啤梨唔酸,幾好味,
下次試埋其他味先🤭
成餐飯同朋友都食得好開心,店員又有禮貌,
性價比高的韓式餐廳🥰🥰
Seoulmate
地址:將軍澳唐俊街23號MONTEREY Place 地下G25B-G26A號舖