2021-11-11 730 瀏覽
新都城好多地方食晚飯都要排隊早少少去有位坐唔使等呢間老店好耐冇食過 心血來潮想食泰國嘢好肚餓叫咗好多嘢 呢間標榜食物係泰國廚師親自主理選用新鮮食材泰國空運到港仲有免收加一 除咗特別日子餐廳都坐得好舒服 裝修新淨座位闊落 裝修同燈光好配合店外有啲精緻泰國嘅擺設 一對迎賓女像 一對小象店裏面用上水泥牆身 配以精緻工藝 包括神像 木雕 鐵皮藝術品 相信店主都好用心搜羅各款精品呢♥︎ 菠蘿海鮮炒飯 $88好大嘅一碟 材料非常之豐富 大蝦大魷魚仲有粒粒都切得均勻mini cube嘅新鮮菠蘿粒 好有口感 好鮮甜配上青豆粟米紅蘿蔔粒 再加埋旁邊好多腰果同埋肉鬆 大大塊蕃茄鋪面同埋青瓜伴碟 色彩繽紛 整個配搭好味道♥︎ 海南雞飯 $68非常滑嘅雞 煮得剛好熟 有雞味 配黃油飯 配埋個泰式醬 琴日都例牌送上一個冬瓜湯♥︎椰青 $38 鮮嫩清甜大大隻 啲肉好嫩輕易刮出嚟食♥︎燒雞翼 $22得好香好好味 沙嗲醬 吉得隻雞翼好直♥︎燒聖子皇 $38/隻正 好耐冇食過 泰式調味 滿足♥︎香濃芝心蝦丸 $98呢個好誇張 好似炸蝦餅咁 但係巨型版 我諗足足有成兩三倍咁大同埋裏面有芝心 點泰式酸辣醬 好邪惡但好好味 鍾意芝士同
新都城好多地方食晚飯都要排隊

正 好耐冇食過 泰式調味 滿足

♥︎香濃芝心蝦丸 $98
呢個好誇張 好似炸蝦餅咁 但係巨型版
我諗足足有成兩三倍咁大
同埋裏面有芝心 點泰式酸辣醬 好邪惡但好好味 鍾意芝士同蝦餅嘅絕對唔可以錯過
好大嘅一份 我諗四個人都未必食得晒可以打包走

Like 社交平台page 送♥︎ 椰汁大菜糕