2023-11-15
同老公去將軍澳食Lunch,我哋順便係將軍澳海濱公園散散步,係附近搵間Cafe 食嘢,最後去咗 呢度,佢menu 都有幾款素食選擇幾好,Cafe 對住個Seaview好正,大大個窗望到出去,感受到和暖的日光幾寫意,座位也坐得舒服。Lunch Set 本身包左餐湯,加配飲品半價,仲可以加甜品😚💛松葉蟹肉軟殼蟹飯💛軟殻蟹原隻上大大隻炸到好香好酥脆,仲有松葉蟹肉、溫泉蛋、蟹籽、青瓜絲,配上沙律醬,鮮甜蟹肉撈埋蛋汁加沙律醬伴飯好食,加上青瓜絲吃起來很清爽。💛素菜早餐 (配水波蛋)💛呢份早餐的蛋可以自選 炒蛋/ 煎蛋/ 水波蛋,材料豐富有沙律菜、車厘茄、水果、牛油果、大啡菇、酸種麵包,另外最特別係件 哈羅米芝士,食落去好鹹香味道,沙律菜也很新鮮。加配甜品:💜雲呢拿士多啤梨批💜💜熱情果牛奶朱古力批💜兩款甜品都唔錯,食落唔會好甜,材料酸甜配搭比例好食完唔會覺得好膩。Drinks:🤎Latte ☕️🤎Iced Americano ☕️ 呢度啲咖啡唔錯,咖啡豆比較nutty唔會好酸 ,飲落去好濃的咖啡味。
💛松葉蟹肉軟殼蟹飯💛
💛素菜早餐 (配水波蛋)💛