2024-11-21 71 瀏覽
約了朋友在寶琳站吃晚餐,選了寶琳冰室!位置超方便,就在新都城3期地下,從寶琳站C出口直出,過馬路就到了,非常易搵!店裝修光猛明亮,座位非常闊落,完全不會有迫夾的感覺,可以坐得舒舒服服。在門口看了一下菜單,種類非常多,由常餐、炒粉麵、咖哩、鐵板扒餐到小菜都有。看了一輪菜單,最後我跟朋友點了個限定推介套餐,有一隻脆皮紅燒乳鴿、金瑤蟹黃飯同郊外油菜,只係💰118感覺上唔太夠我地又再加上兩個小菜,豆腐魚柳煲同西蘭花炒雙脆,小菜仲送白飯同例湯。最後,我們一人點了一杯山茶花特飲🍽️脆皮紅燒乳鴿:皮脆肉嫩,一定要趁熱吃🍽️金瑤蟹黃飯:蟹黃超多,仲好香,伴飯一流🍽️郊外油菜:是脆脆的生菜🍽️豆腐魚柳煲:魚柳一點也不腥,魚柳跟豆府外面炸得的脆,再加上醬汁,好好送飯🍽️西蘭花炒雙脆:滿滿的蒜蓉香味,西蘭花炒得爽脆,大蝦跟鮮魷都彈牙還juicy叫左咁多野,埋單都只是💰330左右,超級抵食。如果去開寶琳站,寶琳冰室絕對是值得一試的餐廳!

🍽️脆皮紅燒乳鴿:皮脆肉嫩,一定要趁熱吃

🍽️金瑤蟹黃飯:蟹黃超多,仲好香,伴飯一流

🍽️郊外油菜:是脆脆的生菜

• 脆皮紅燒乳鴿