2023-01-15 25 瀏覽
”*°•.˜”*°• Re Divine。•°*”˜.•°*”˜✿ 黑松露鮮雜菌忌廉湯 💵 HK$98超香濃嘅黑松露🥰有淡淡既雜菌味忌廉湯飲落去質感好Creamy✿ 澳洲M7和牛 木瓜沙律 泰辣汁 💵 HK$138呢個係一個頭盤😂其實我覺得佢幾新穎有木瓜沙律再配過我鍾意嘅M7和牛真係沒有不叫它的理由佢哋嘅木瓜沙律好爽脆唔會太硬, 撈埋泰式辣汁係好食既, M7和牛牛味香濃, 肉質都好腍, 不錯不錯✿ 原隻大魷魚 混合香料 泰式辣汁 💵 HK$168首先佢嘅賣相我已經覺得非常靚❤️必定係相機食先😂超級大隻嘅原隻烤魷魚佢係用炭燒烹調, 所以到枱時已經聞到好香嘅燒烤味, 加埋佢獨有嘅香料粉 (當然唔少得我最愛嘅辣粉) 真係好惹味😚重點係佢食落去嘅質感好爽口彈牙多汁💕真係超級好食🥰✿ 黑松露薯條 💵 HK$78佢哋嘅黑松露薯條份量超多❤️炸得非常香脆, 但保留到薯條入面係軟軟的, 係超級好食係我食過咁多間餐廳入邊最好食嘅黑松露薯條, 另外餐廳亦配上好香濃嘅黑松露醬點埋嘅話真係超級無敵好食😂唔經唔覺真係差唔多食晒成兜😝呢個價錢呢個份量呢個質素CP值超高✿ 綠西米斑蘭蛋糕 日本柚子雪葩 💵 HK$108

✿ 黑松露鮮雜菌忌廉湯 💵 HK$98

✿ 綠西米斑蘭蛋糕 日本柚子雪葩 💵 HK$108
呢個甜品非常得意😂除咗賣相幾靚之外
有我鍾意食嘅班蘭蛋糕
香濃嘅斑蘭味配上上面一粒粒嘅西米
口感層次好豐富, 而且蛋糕嘅甜度適中唔會太甜😌
另外我要特別一定要講嘅就係呢個日本柚子雪葩我係勁鍾意食😂完全做到係omakase 既味道, 柚子嘅清新再配上雪葩係非常batch 😍食咗咁多重口味嘅嘢😂用嚟清一清味蕾
係好Fresh❤️

✿ 法式燉蛋 雜莓 💵 HK$108
佢嘅法式燉蛋有好香濃嘅蛋味,食落去好綿好creamy, 上面嘅焦糖燒得又脆又薄🧡甜而不膩, 好味🤤