2023-05-06
𝐹𝓊𝓈𝒾𝑜𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝑒𝓊𝓃𝑔 𝒦𝓌𝒶𝓃 𝒪一早預約左要坐打卡韆鞦梳化位,一路食飯一路韆鞦上搖搖晃晃😍好過癮▫️原條燒魷魚 ($𝟏𝟔𝟖)一上碟就見到用竹籤拮住原條好大隻既魷魚!魷魚唔會燒過火乾晒,仲好彈牙,真係好鬼正!本身店員都有介紹話魷魚本身搽左啲辣汁燒會有啲辣,嫌唔夠辣仲可以加辣粉,但最辣係個泰式酸辣汁,真係好惹味🔥鐘意食辣就大推呢個!▫️蒜蓉炒素菜($𝟖𝟖)個雜菜入面有粟米芯🌽翠玉瓜、豆角同菇🍄本身諗住係一個普通既雜菜,但一食落口係食到有炒野獲氣既味道,都頗有驚喜!▫️黑松露薯條($𝟕𝟖)薯條🍟夠脆,但松露醬有別於平時,係有啲甜味既,賣相好𝘧𝘶𝘯𝘯𝘺, 因為佢用用蒸籠上。▫️小火山豬肋骨($𝟐𝟖𝟖)一黎到就見到好大盤豬肋骨,仲搭高砌咗個山出嚟,豬肋骨都多肉,唔係淨得啲骨,加埋個酸辣汁真係好香又醒胃,食唔停口。▫️班蘭蛋糕配日本柚子雪葩($𝟔𝟖)班蘭蛋糕🧁入面好有層次,有一層係有西米黎,配埋日本柚子雪葩,覺得好清新。📍 𝐑𝐞𝐃𝐢𝐯𝐢𝐧𝐞將軍澳唐賢街33號 𝘊𝘈𝘗𝘙𝘐地下𝘎03號舖
▫️原條燒魷魚 ($𝟏𝟔𝟖)
▫️蒜蓉炒素菜($𝟖𝟖)
▫️黑松露薯條($𝟕𝟖)
▫️小火山豬肋骨($𝟐𝟖𝟖)
▫️班蘭蛋糕配日本柚子雪葩($𝟔𝟖)
📍 𝐑𝐞𝐃𝐢𝐯𝐢𝐧𝐞
將軍澳唐賢街33號 𝘊𝘈𝘗𝘙𝘐地下𝘎03號舖