2015-07-31 317 瀏覽
時間大約下午4點半,我同友人經過見新開張,,諗住入去試下,我見門口冇人,就直接行入去自己搵位啦,我眼見當時人客唔多,左手邊全卡位,咁梗係想搵張卡位坐,食得舒舒服服啦😏,行到最後個張,冇人,👍🏻我地就坐低,一坐,就有個黑衫既女人走過泥問我地幾位,我話2個,佢就話啦:2個坐個邊!(佢示意我地坐右手邊,個邊唔係卡位)呢邊4個人坐架,你地唔坐得!我聽完O咀,第一佢啲態度認真麻麻,第二,我入泥沿路啲卡位都係2個人坐緊。咁我就反問佢,點解前面張張都2人,係我地2人就唔坐得?佢就話前面個啲要搭枱!佢地要坐埋一邊!我再問佢咁係咩意思,我話前面個2個唔識架?佢話識,佢地一齊既,跟住我話:咁點解前面2個人係識既,又可以打對面坐,坐卡位呢?😤,呀姐再答:佢地唔係我帶位,所以唔係我安排!我話:我點知呀,門口又冇人,冇人帶位,我咪自己行入泥囉!講到呢度,其實我已經唔想理佢,佢啲態度好唔友善,我選擇照坐無誤,我同佢講:得啦,要搭枱呀嗎,我知啦好啦。講完一倫,終於可以食野,我地叫左一碗半肉半筋麵,一碗全筋麵,一杯朱古力雪香。老老實實,麵就可以既,啲牛腩同牛筋都幾林,而且湯底都唔錯!但杯野飲就好難飲,😰,朱古力味好淡
時間大約下午4點半,我同友人經過見新開張,
好啦。講完一倫,終於可以食野,我地叫左一碗半肉半筋麵,一碗全筋麵,一杯朱古力雪香。老老實實,麵就可以既,啲牛腩同牛筋都幾林,而且湯底都唔錯!但杯野飲就好難飲,😰,朱古力味好淡。
食到尾,我地叫左經理出泥反映岩岩個位呀姐既態度好差,點知個經理啲態度都係有得揮!佢話係我唔聽個位同事解釋,經理話呀姐聲稱自己態度好好,話我地應該係門口等人帶位,唔應該自己行入泥!我話你地啲服務態度好差,佢話:我都好不滿小姐你既態度!唉,講到咁。我選擇埋單走人😞點知一出門口,個經理好大聲嗌住我地話:先生小姐,你地未埋單俾錢喎!我朋友即刻拎張visa單俾佢睇,問佢呢張咩泥?之後個經理梗係唔會道歉,佢話:搞錯左,冇野啦!
得架啦,總之呢間野以後blacklist!
P.S:呢間店其他著藍色衫既職員其實好客氣。只係職位較高個2個好差囉!問經理拎電話投訴,佢話冇,叫我自己上網搵!
2015-07-30