2023-11-23
📍 燒肉焰(屯門)自己住左屯門甘耐都唔知道原來屯門都有甘高質既燒肉🥩呢間餐廳係會令我再回頭食/聚會選擇既餐廳🍴店員會幫每枱客人,1對1獨立燒肉,好貼心既服務😍每件牛都會剪成一塊塊/一粒粒👍牛肉唔在多講新鮮,入口既溶,油脂分布口腔,好豐富既口感😍🔸三角肩肉牛肩肉色澤較深紅,光澤嘅切面加上潔白嘅脂肪,未燒已經被吸引!唔好燒得太熟,保留肉汁,食落更富彈性!記住熱辣辣嘅時候沾上半熟玉子蛋漿及醬油,口感味道再提升!🔸名物 菠蘿漬和牛胸腹肉日本名物一定非菠蘿莫屬🍍燒菠蘿🍍利用菠蘿嘅甜香,緩和和牛嘅油脂食落更清新!🔸龍蝦尾野生捕獲後在龍蝦🦞只係一條尾巴,都長過我隻手🤚🏻鮮味十足之餘仲好有口感,啖啖肉令人滿足😌🔸和牛壽司非常推薦和牛握壽司,即場火灸,因為真的太特殊了,而且和牛握壽司炙燒的怡到好處,搭配一點芥末食用真的非常好吃炎,和牛入口即溶既口感,油脂滿滿,真係讚不絕口👍🔸和牛牛柳新鮮唔在講,肉質鮮嫩又口感細膩,絕對令你回味無窮 !一放入口就已經可以feel佢濃郁嘅牛味,就算食完都依然齒頰留香😍🔸沖繩菠蘿梳打每人點了一杯梳打,既甜美亦爽口!充滿菠蘿🍍果肉,好滿足😌🔸櫻花抹茶鮮奶抹茶味道香濃醇厚 又無咩
自己住左屯門甘耐
都唔知道原來屯門都有甘高質既燒肉🥩
呢間餐廳係會令我再回頭食/聚會選擇既餐廳🍴
牛肉唔在多講新鮮,入口既溶,油脂分布口腔,好豐富既口感😍
🔸三角肩肉
🔸名物 菠蘿漬和牛胸腹肉
日本名物一定非菠蘿莫屬🍍燒菠蘿🍍
利用菠蘿嘅甜香,緩和和牛嘅油脂
食落更清新!
🔸龍蝦尾
🔸和牛壽司
🔸和牛牛柳
🔸沖繩菠蘿梳打
每人點了一杯梳打,既甜美亦爽口!
充滿菠蘿🍍果肉,好滿足😌
🔸櫻花抹茶鮮奶
抹茶味道香濃醇厚 又無咩苦澀味