2020-01-03 346 瀏覽
今晚特登去大坑嗰邊睇吓有咩食,因為銅鑼灣已經唔知食乜嘢。好耐冇黎呢邊,見到呢間個樣睇來幾好食 😋 同埋見佢餐牌淨係專注做幾樣野,應該唔會中伏不嬲都好鍾意食大陸嗰啲豬油渣炒菜,見到呢度有豬油渣就想睇下係咪鍾意嗰個味道。因為有食過豬油渣麵,都唔係我想食嗰種好香同埋脆卜卜嘅豬油渣碗飯一嚟到,勁多豬油渣粒粒。食第一粒,超級香。就係我想要嗰種!個碗睇嚟好細。但係真係會食得飽人。同埋秘製嘅撈飯醬汁好好味,唔會好鹹依個係肉餅飯,果然係用新鮮豬肉整。一啖入面有醬汁有蛋有飯有肉餅放入口。好夾本身見個碗咁細驚唔夠飽,所以叫咗小籠包肉骨茶。果然超級重嘅胡椒味不過我比較鍾意平時嘅肉骨茶味道多啲當我掛住豬油渣就會再嚟

豬油渣濃邊蛋飯

不過我比較鍾意平時嘅肉骨茶味道多啲