2013-03-06 23 瀏覽
我今日突然間好想食窩夫,咁就上網睇下香港有邊間窩夫出名啦。一開始見到ocio我見到咁多好評,心諗都應該唔錯既。點知我發現ocio眉既位置比我想像中偏僻,,我用埋google map 都用左9個字先搵到貴店我一開始以為ocio係有得入舖坐既甜品點,點知原來唔係-0-,係立食或者外賣。而且周圍既環境都係麻麻。但一埸黎到,就算唔符合自己既期望都係理由唔試,而且我都見到幾多學生係到食緊。但我都大約等左6-7分鍾先買到窩夫,但我都係乜怨言,因為我當時正係見到一個店員係店到又收錢,又整窩夫,又整奶昔,忙到一腳踢,我諗佢正係收一份人工真係慘。其實我唔知依間店咩窩夫係最出名,所以只係憑自己既喜好揀左學生價($22)既曲奇朱古力窩夫加雲呢拿雪糕。又等左7-8分中,終於我個窩夫整好了,咁我拿拿林就去食啦.但我試左一啖已經覺得...喇野,講真,我覺得自己食既係純粹一舊朱古力餅, 但我又唔食唔到曲奇味,,,你個少少曲奇碎就當係比左曲奇我-.-D窩夫係熱既,,食落去就只係得朱古力味,,一D甜味,蛋香味都無,小小糖霜都唔落黎吊味...其實真係好單調,衰D講句慘過食零食窩夫既口感OK LA,唔會話太軟,太硬但佢最太
我今日突然間好想食窩夫,咁就上網睇下香港有邊間窩夫出名啦。

一開始見到ocio我見到咁多好評,心諗都應該唔錯既。

又等左7-8分中,終於我個窩夫整好了,咁我拿拿林就去食啦.
但我試左一啖已經覺得...喇野
窩夫既口感OK LA,唔會話太軟,太硬
但佢最太弊病係佢唔夠雪糕同唔夠朱古力醬,
本身舊窩夫就已經好乾,但佢落得個丁使咁多醬,,,舊雪糕又咁鬼死細,,
根本我係食緊一舊烘乾左既餅only,.
令到人食到好炆,,,
就算個窩夫幾足份量都好,,
我最後覺得係窩夫變左做陪襯品,陪襯個舊正常味既雪糕
因為為左令個口濕D,
我要就住個雲糕咁食,.每舊窩夫都HI少少雪糕,.如果唔係真係食到一半就唔想再食落去,

經過依次之後,,我係唔會再黎幫親,
因為同我期望落差太大
22蚊唔係話好貴..但加埋D TIME COST我就真係覺得好唔抵。
講真,價錢唔係問題,最緊要係你好唔好食,
我食過一間甜品既窩夫,30幾蚊,但有3塊窩夫,有CREAM,有好多朱古力醬,有生果,仲配3舊雪糕,好好味。間店唔係D咩窩夫專門店,夠唔夠OCIO正宗我唔知,但起馬配答好過你,配料足過你,
如果真係好食,你賣到50幾蚊我都會幫親你,,,
但我覺得你D粉漿比例好有問題,,,一D味都無
而且我覺得店員應該將D醬擺出黎比客人自己去TIM加

而且在埸唔係正係我一個覺得唔好食,
我隔離有對男女食緊個陣,
我聽到個男同個女講,
早知正係叫一份窩夫就好,
都唔係真係好似佢貼出黎個D介紹咁好食,,
最好食咪舊雪糕LOL

我諗貴店真係要改善下,無論係人手,製作方面
舊窩夫竟然唔係主角,.變左個舊+一蚊雪糕既陪襯品,,
可想而知,,,,,,,,好彩我無貪便買到團購,,,如果唔係恐怕我要DUMP晒D COUPON.

2013-03-06
10 分鐘 (堂食)
用餐優惠
其他