2023-04-14
之前行過門口見到有生蠔推廣,就book咗晚餐時間同朋友一齊嚟試吓😛亂打亂撞之下,原來呢間餐廳係好出名專食生蠔😳我哋order咗一打生蠔,經Waiter哥哥推介下,就試吓呢款Les Chevalier Noir - 法國黑武士,味道方面海水味偏濃,肉質非常鮮甜🤤特別一提,呢度既生蠔地區、口味、menu 每日都唔同,所以下次嚟未必食到之前既款式🫣食生蠔點少得白酒,兩者係perfect match,更能帶出生蠔既鮮味😋🌟啤酒脆炸軟殼蟹拼薯條 $128🌟啤酒炸製的軟殼蟹外皮酥脆,口感十分美味,搭配薯條更是一絕。配埋旁邊既黑松露醬一齊食,味道更佳😋🌟香蒜白酒大蜆扁麵 $178🌟Pasta 蜆肉海水味濃,食落蜆肉既口感明顯同平時唔同,肉質鮮嫩多汁,唔會好鞋口,而且扁麵口感都好煙韌彈牙,Pasta係比想想中有驚喜,下次嚟要再encore先得🤗
🌟啤酒脆炸軟殼蟹拼薯條 $128🌟
🌟香蒜白酒大蜆扁麵 $178🌟