2021-05-04 1849 瀏覽
果日同家姐係紅磡附近,講起佢以前做工廠區果陣時,呢間餐廳成日排長龍,係好出名嘅泰國野。事隔差不多都成10年,就等佢再嚟食過番尋味,睇下可唔可以食返當年嘅味道啦。我哋喺下午茶時間黎,主要都係食番午市套餐。今日家姐就嗌左最出名既海南雞飯同椰汁冰。海南雞飯的油飯都OK,不會太咸或者太油。雞有驚喜,夠滑嫩,有香味,而且數落都有5-6舊,層脂肪分佈望到都覺得幾吸引。椰汁冰同奶茶都有正常水準,OK. 另一個嗌左豬扒撈檬。撈檬配料好多,食落香口。豬扒已經斬件會容易D食,不過難免少少嚡口。另外我地仲叫左個$128(大)小食拼盤,一黎就嘩出聲:好多野食啊!咁多樣最鐘意係蝦餅、炸雞翼同串燒,香脆可口。雞翼D南乳香味出晒黎,正。其餘的春卷同炸丸都OK的,只係冇咁特別啫。附送沙爹醬,偏甜,冇咩花生香味。整體如果多人Share食的話都幾抵。

2021-04-23