2012-04-21 9 瀏覽
標題可能讓人誤會, 所尋回的, 其實我和老婆之間的感覺.想去這裡很久, 但奈何不太近火車站, 再加上, 有了細路去出外食野, 難度更大吧.今次, 由於同老婆早放工, 大家相約這裡, 回味拍拖週圍試食的感覺.咖哩牛脷飯 ~ 感覺可以在百街買倒一包包的醬汁, 美味好可, 但略為偏辣...石鍋豬軟骨蕃茄湯底烏冬 ~ 這個湯好好飲, 我飲晒, 估佢冇味精吧. 個烏冬出奇的滑. 豬軟骨就係豬軟骨, 冇特別.七味燒雞翼 ~ 入味吧, 但感覺自己整的味道可能更合適. (譚仔記應該仲好味)吉列炸蠔 ~ 這個炸得好好口感, 不用太多粉, 件野幾厚, 蠔身就幾厚.忌廉 ~ 不用說離開後, 仍然很回味這間食店, 更回味尋找好美美食的樂趣.很想很想, 再同老婆再一次去週圍試食, 用味覺, 寫下未來的日記.
標題可能讓人誤會, 所尋回的, 其實我和老婆之間的感覺.

忌廉 ~ 不用說

離開後, 仍然很回味這間食店, 更回味尋找好美美食的樂趣.