2021-05-24
堅尼地城前排開咗間純白小店🤍主要出售小甜點同埋幾款咖啡 𝙘𝙤𝙡𝙙 𝙗𝙧𝙚𝙬為主😚 整個店俾人嘅感覺好舒服 連店主嘅感覺都係(❛◡❛✿).① 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙗𝙡𝙖𝙘𝙠 ($38)// 𝘼𝙢𝙚𝙧𝙞𝙘𝙖𝙣𝙤用咗𝙀𝙩𝙝𝙞𝙤𝙥𝙞𝙖 𝙂𝙪𝙟𝙞 咖啡豆☕️咖啡帶有莓果酸而且酸度都幾強💫可能中意𝙛𝙧𝙪𝙞𝙩𝙮嘅人會幾鐘意🤎//② 𝙍𝙖𝙨𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙍𝙤𝙨𝙚 𝙢𝙖𝙘𝙖𝙧𝙤𝙣 🌸 𝙈𝙤𝙩𝙝𝙚𝙧’𝙨 𝘿𝙖𝙮 𝙨𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡 ($38)// 𝙍𝙖𝙨𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 唔算好濃 中間夾有莓果內餡醬微微流心💞 整體都唔錯又唔會超甜 但略嫌莓香偏淡 主要係靠甜味(´・◡・`) //Food:🌕🌕🌕🌕🌑🌑③ 𝘾𝙖𝙣𝙚𝙡𝙚́ ($38)// 見到店家嘅可麗露曝光率都幾高🤩 可麗露外層微脆 但內裡過於軟腍 無咗canelé 嘅蜂巢結構精髓🥺 有啲似bread pudding嘅口感但過濕潤🍮 幾鐘意成舊唔會好甜 但係就唔算好出色🙈//Food:🌕🌕🌕🌕🌑🌑.🎐Small Good175 Belcher’s Street, Kennedy Town🍮#aiiifoodie #aiiifoodie_kennedytown #aiiifood
① 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙗𝙡𝙖𝙘𝙠 ($38)
Food:🌕🌕🌕🌕🌑🌑
③ 𝘾𝙖𝙣𝙚𝙡𝙚́ ($38)
Food:🌕🌕🌕🌕🌑🌑
🎐Small Good
🍮#aiiifoodie
#aiiifoodie_kennedytown #aiiifoodie_堅尼地城
#Kennedytown #堅尼地城 #堅尼地城美食 #cafehopping #cafehoppinghk #kennedytowncafe #smallgood #cafe