2021-03-14
佢未搬之前在蘇豪區,Al Dene及佢我們都好喜歡來享受晚餐,跟侍應經理都好似好熟及服務好frendly,我們稱他們為男朋友。 今次的起心肝來西環探老友記,以為自己openrice網上訂枱,去到無記錄,原來無按確認,好彩還有一張。 裝修風格走簡約風,與以前典雅式大為不同,不見男朋友了,轉年青小伙子,而Happy hour 至8:00pm,所有飲品$35,秉承以前抵飲吸客(買一送一),生蠔價錢都係抵食,但無白酒送,今次不食,恐肚痛。 先來白酒煮青口$148,澳州藍青口,肉當然較比利是大些,嫩度,鮮度及味道夠吸引,手指頭搶住食,份量小山仔,附送烤包,沾汁,美味無窮!意式拼盤$118,又係經典抵食,以前都常叫,份量足,質量好,煙三文魚,沙樂美腸,巴馬火腿,adam及籃芝士, 橄欖,雅支竹勁大件。 豬斧頭扒$198,蜜糖介末汁,只甜甜汁無介末靈魂並掩蓋豬扒焦香味,肉質不夠彈,失色,其他烤香甜椒波蘿新鮮。 還記得佢的心太軟,酒店級水準,暖意軟朱古力蛋糕流心朱古力,伴雲呢拿雪糕,冷熱交融,好正,餐牌無,只有朱古力布甸$78,類似,上枱有點失望,不是啫哩杯倒轉型狀,好似以前少女樣變現在阿婆面,拿埋一
還記得佢的心太軟,酒店級水準,暖意軟朱古力蛋糕流心朱古力,伴雲呢拿雪糕,冷熱交融,好正,餐牌無,只有朱古力布甸$78,類似,上枱有點失望,不是啫哩杯倒轉型狀,好似以前少女樣變現在阿婆面,拿埋一餅,塌左,份量少一半,包括雪糕無圓型。
雖然有少少缺陷,這裏值得去!