2017-07-26
本人甚少到奧海城 但因為要見朋友就「出城」到奧海城聚一聚 由於我地有大量既時間 所以就係奧海城行左一遍去搵食 係眾多既餐廳 我地俾依間餐廳既裝潢吸引左 俾人一種好chill 既感覺 門口既待應又好有禮貌招待我地入去 所以就此決定試下依間係半自助(服務方面)既餐廳 即係我地要自己主動去落order 同攞餐具加水Lunch options 唔算好多4-5款但勝在每樣都有 E.g. pasta, salad, rice 而我依次就叫左 burger set 照燒醬雞肉burger一落左order後杯涷奶茶好快就送上 茶味略淡 之後主菜亦隨即送上 食物溫度可以再熱一點 味道尚算正常 薯條既溫度如果再熱啲 黑松露既味道會更出 Burger 中間塊漢堡排 味道同囗感似日式雞肉棒 照燒醬正常 麵包較為鬆軟 要用手食會有一定難度 因為好易就被壓扁同爛依間餐廳既價錢都算平所以就決定叫埋甜品 甜品:窩夫依個甜品可配2球雪糕 (緑茶,黑芝麻,牛奶,紫薯) 我就揀左黑芝麻同牛奶 2隻味既味道都好濃 窩夫都有小驚喜 由酥皮造成的 口感幾好 但有一個小失望位就係伴碟既生果 奇異果同士多啤梨都幾酸 整體來說 依間餐
依間餐廳既價錢都算平所以就決定叫埋甜品
甜品:窩夫