2014-07-17 4746 瀏覽
玩完科學園展覽!比想像人多!玩完唔想同人在food court迫!所以去海邊附近搵食!呢間可以望到吐路港!而且係多國菜!即係人人都揀到嘢食!坐低張玻璃窗旁嘅枱,風景認真一流!餐廳裝修好歐洲式!藍枱布木椅!比較悠閒感覺!不過坐低時枱布好多麵包碎!不過侍應都即刻攪掂!叫咗:水牛芝士鮮蕃茄沙律($85)-水牛芝士淡口!幾滑!配埋新鮮蕃茄片!同檻欖油!同洋蔥圈一齊食!好fresh!金牌芥蜜脆皮咸豬手($168)--炸豬手皮脆肉嫩!我唔鍾意食太肥嘅部位!食半肥瘦最好!肉質滑得來有少少油香!點蜜糖芥辣醬仲好味!個醬唔辣!但有芥辣香味!伴碟嘅蔬菜好新鮮!可以壓一壓油膩感!尤其薯塊外脆內軟!表皮咸香!唔使點茄汁都好好味!炸蠔仔潛種艇三文治($78)--吉列蠔仔炸得香脆,炸漿唔厚!蠔本身新鮮juicy(呢間餐廳都有生蠔食!)不過粒狀嘅蠔好難夾麵包食!好易跌出來!麵包熱過!裡面嘅生菜都新鮮!但拌碟嘅沙律菜就賣相唔得,乾乾啡啡咁!法式牛面肉配飯($98)--跟麵包餐湯!餐湯係白湯!夠熱!味道就普通!無驚喜!沙律好濕碎!份量好少!幸好沙律菜味道都新鮮!而個牛面肉唔算滑有點硬!我唔知法式係點樣!但個汁同中式好似

法式牛面肉配飯($98)--跟麵包餐湯!餐湯係白湯!夠熱!味道就普通!無驚喜!沙律好濕碎!份量好少!幸好沙律菜味道都新鮮!而個牛面肉唔算滑有點硬!我唔知法式係點樣!但個汁同中式好似!蔬菜新鮮!

飲品:
玉桂薑茶--幾特別!比枝肉桂你浸落薑茶!好香!薑茶唔係好辣!兩種味道好夾!飲完好暖!
芒果汁--肥髀飲
椰子菠蘿汁--魚佬飲

服務正常!侍應都好勤快!
可以對住吐路港食一餐悠閒午餐!好正!
2014-06-22