2020-12-21
//< Le Pain Quotidien >小編好耐無去太古廣場!呢間餐廳對正聖誕佈置好有feel~ 價錢係呢個商場算係咁上下,唔係好貴🥰————————————————- 西班牙奄列 $122 -小編其實好鍾意食奄列! 呢個裡面仲要有薯仔正啊🤤 超大份食佢已經好夠飽🥳沙律菜好fresh無記錯係類似honey muscard既salad dressing~ 酸種麵包小編就麻麻哋!好難咬😥 奄列味道豐富少少辣,入面都好足料~————————————————- 法式軟包多士 $89-友人食呢個覺得不似預期🤫覺得佢只係沾左蛋漿既麵包🍞🤣唔知關唔關佢係軟包多士既問題😳佢配上糖漿同莓,面頭仲有少少開心果碎~ 相對上多士比較細,其中有粒莓怪怪地~————————————————- 英式鬆餅 $24 -呢個scone都幾大舊😍配上牛油、cream同jam!上枱嗰陣應該熱辣辣,但係小編最尾食就變咗微暖👻佢外脆內軟,唔算好乾但又未至於好濕潤,都okay~————————————————- Iced Latte $39 -正常味道,唔係話好濃好香~😀不過幾大杯🤣🤣————————————
< Le Pain Quotidien >
- 西班牙奄列 $122 -
- 法式軟包多士 $89-
- 英式鬆餅 $24 -
- Iced Latte $39 -
正常味道,唔係話好濃好香~😀不過幾大杯🤣🤣
- Belgium Hot Chocolate $44 -
雖然佢叫hot但係可以cold既🤣🤣小編友人話呢杯朱古力雖然唔係超級濃但係好飲既~ 特別想講佢既飲管個texture好得意,環保飲筒黎既!友人飲飲下係到研究支筒搞到斷左🤣
評分:6.8/10
地址:金鐘太古廣場LG18號舖